Прозрачна саксия за орхидеи Фаленопсис (прозрачно бял цвят) с поливна система

Специално за ценителите на орхидеите, страхотни прозрачни саксии за орхидеи с поливна система, които фотосинтезират чрез корените си (например популярните и лесни за отглеждане Фаленопсиси (Фалчета)). Тайната на прекрасните саксии се крие в осигуряването на отличен дренаж и самонапояване по капилярен път, нещо особено важно при засяване на семена от домати саксийни

Дори при отглеждане на семена от домати Ръгби от GardenShop Pro.  Отговорът на въпроса „Как така?” се крие в едно „простичко” на вид „саксийно решение” – съда за орхидеи има специален резервоар за вода и фитил, чрез който растението черпи нужната му влага!

Орхидеите Ви ще бъдат винаги добре отцедени и добре напоени.

Предимството е, че корените на орхидеите няма да загниват, заради задържането на водата в близост до тях за по-продължително време. Напротив, дори излишната вода ще се изпарява постепенно и ще спомогне за поддържането на постоянна почвена влажност.

Със саксия за орхидеи „Фаленопсис” избягвате ефекта на „заблатяване” на почвата и корените, които се намират на дъното на съда.

Тази прекрасна пластмасова прозрачна саксия за орхидеи „Фаленопсис” намира широко приложение в интериорното озеленяване. Цени се основно, заради прозрачния си бял цвят, благодарение на който, светлината достига най-пълноценно до корените на орхидеите.

Освен това прозрачността на саксията улеснява наблюдаването на корените на растението, както и на състоянието на почвата. По този начин Вие винаги ще можете да прецените дали орхидеята Ви трябва да бъде полята. Саксията за орхидеи „Фаленопсис” дава пряка видимост на почвените процеси, извършващи се в нея, както и реакциите на корените на орхидеята.

Благодарение на прозрачния бял цвят на саксията, Вие можете много бързо да забележите дали има вредители в почвата на орхидеите, а също така дали корените са здрави или е започнал процес на гниене поради някаква причина. Светкавичната реакция може да спаси Вашата любима орхидея. Например при прозрачните, но цветни саксии недостатъка е именно видимостта, а тези които са с по-тъмни цветове дори привличат слънцето много повече и по този начин повишават топлината в саксията.

Повишаването на температурата в саксията, вследствие на това не оказва благоприятно въздействие върху орхидеята. Ако обаче Вие харесвате цветните саксии, то спокойно можете да декорирате саксия „Фаленопсис” в предпочитания от Вас цвят. Използвайте пайети, мъниста, брокат, които да прикрепите с помощта на подходящо лепило или силикон към прозрачната саксия.

Декорирайте частично съда, например с текстил, за да придобие индивидуалност. Дори ако разполагате с повече представители от тези великолепни растения, можете да използвате украсата като „маркер” за това в какъв цвят цъфти всяка орхидея. Това наистина е едно полезно решение, в моментите когато орхидеите са във фаза на „покой” и не цъфтят.

Цвят: Саксията има прозрачно бял цвят.

Размер на отвора: Външният диаметър в горната част на прозрачна саксия „Фаленопсис“ е 14 см.

Височина на саксията: 17.5 см.

Вместимост: 2 литра

Общо тегло на продукта: 0,135 кг

Семена на домати магия розова

семена на домати дар розов

семена на домати сълзи момини

семена на домати сърце розово

тротоарни плочки Semenata

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *