Семена на домат Марманде (Marmande) – устойчиви сортове домати

Магазин Градина добави към своя каталог още един представител на устойчиви сортове домати – семена на домати Марманде (Marmande), които не са хибридни примерно като семена на домати Ръгби F1. Това е средно ранен индетерминантен сорт, който е изключително популярен и има добра устойчивост на някои болести. Плодовете, които ще отгледате са със средни размери, а по форма са леко оребрени и леко сплеснати. Доматките Мармадне са месести, с твърда, но тънка обвивка и можете да ги познаете по яркочервения им цвят. Средното тегло на плодовете е 150-180 гр.

Както вече разбрахте, те се отличават по своя яркочервен, наситен цвят, но вероятно най-отличителната им характеристика е, че са едни от доста популярните и харесвани сортове директни домати. Ако искате да получите наистина добра реколта от вашите семена на устойчиви сортове домати Марманде (Marmande) e задължително да полагате следните грижи за тях:

Тъй като доматът е топлолюбиво растение, най-подходящата температура за неговото развитие е 25-30 градуса. При температура под 15 градуса, растението няма да цъфне, затова отделете на разсада си нужното място с необходимата му топлина. Влаголюбиво растение е, което има изключителни изисквания към влагата на почвата. За разлика от въздушната влажност, тази на почвата трябва да е непременно висока.

Ако въздухът е много влажен той ще спомогне за развитието на гъбни болести по растението и ще възпрепятства опрашването. Друго важно правило за добрата реколта е да засеете семената на доматките устойчив сорт Марманде на светла площ земя. Тези растения не понасят сянката. От особена важност е светлина при отглеждането на разсада.

В каква почва да засеете доматите от сортове с висока устойчивост Марманде?
Добре е да поставите семенца във влагоемни песъчливо – глинести, по-дълбоки или рохкави почви. Накратко, почви богати на хранителни вещества.

Добри предшественици на културата са тикви, фасул, грах, зеле. Не посявайте вашите семена след култури като картофи, други домати, патладжани, пипер и т.н. Този сорт, който ще посеете в дома си пък е добър предшественик за кореноплодните зеленчуци, като моркови, целина, био магданоз, ряпа, още лук, чесън и други.

Сеитбена норма 25 – 40 гр./дка семе от устойчивите сортове домати Марманде.
Време на засяване за разсад За ранно производство можете да ги засеете между Януари и Февруари, като реколтата ви ще е готова за обиране между май и юли.
Време за пикиране на открито Изнесете на открито не по-рано от 15 май (след преминаване на сланите).
Разстояние едно от друго Препоръчителна схема 80/120 х 35/45 см.
Период на плодоносене Вегетацията на устойчивия сорт домат е 120-130 дни.
Вид отглеждане Отглеждат се на колове на открито или в оранжерии.
Добив –

Плодове Плодовете на домат Марманде са едри с тегло около 150 – 180 гр., месести, леко оребрени, леко сплеснати с наситен и доста апетитен червен цвят. Твърди и издръжливи на транспортиране. Много добър вкус и аромат при прясна косумация. Подходящи за консервиране и преработка (сокове, лютеница, сосове и др.).
Брой семена в 1 грам –

Нето тегло: 1,5 гр.

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена от домати Марманд има срок на годност.

Може още да се насладите на:

семена на розова магия домати

семена на розов дар домати

семена на наслада домати

семена на домати розово сърце

One Reply to “Семена на домат Марманде (Marmande) – устойчиви сортове домати”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *