Перфектно балансиран течен тор за бонсаи – иглолистни и широколистни

Gardenbg com добави към своя каталог от качествени продукти един перфектно балансиран течен тор за бонсаи. Той в под формата на течна субстанция на минерална основа, продуктивен, бързодействащ и с дълготраен ефект. Целта му е да подхранва с ценни хранителни вещества всички видове бонсай (независимо дали са иглолистни или широколистни видове) и такива растения, които се отглеждат като мини дръвчета.

Минералните вещества се усвояват бързо от нежните корени на миниатюрните растения. Формулата спомага за тяхното подхранване, без да натоварва излишно почвата и кореновата система.

Основните компоненти грижещи се за правилния растеж и жизнени процеси на бонсая са азота, фосфорния пентаокис и калиевия окис – все елементи, без които растежа и устойчивостта на мини дръвчетата няма да са нужното ниво.

Формулата съдържа и ценни минерали, които допълнително допринасят за устойчивостта и добрия хранителен баланс на дръвчето. Сред тях са манган, цинк, желязо, мед, бор и молибден. Манганът е важен за усвояване желязото от растенията, за азотния метаболизъм и ензимните системи. Цинкът се грижи за формирането на семената и доброто зреене (важно е при отглеждане на семена на домати Ръгби F1 или семена на домати Semenata Shop). Желязото подпомага храненето на растенията. Медта се грижи за устойчивостта на растението към драстични промени в температурата. Борът дава устойчивост и се бори с различните болести, а молибдена влияе в най-голяма степен на усвояване на фосфора и формирането на плодовете.

Период на действие
Торът за бонсай е с продължителност на действие 7 дни.

През периода на покой растението не се тори (осбено важно е при широколистните и листопадни представители). Това също зависи от конкретния вид на бонсая.

Разходна норма
Половин капачка се разтваря в 1 литър вода.

Съдържание на Азот в различни форми (N) 6%
Съдържание на Фосфорен оксид (P2О5) 4%
Съдържание на Калиев оксид (K2О)
5%
Други микроелементи
0,01% бор (B), 0,002% мед (Cu)*, 0,02% желязо (Fe)*, 0,01% манган (Mn)*, 0,001% молибден (Mo), 0,002% цинк (Zn)*.

*хелатиран с EDTA

Плюс комплекс EDTA, т.е. технология отстраняване на тежките метали.

Течната тор за бонсай е лесно разтворим във вода, с който цветето се подхранва жеднъж седмично чрез поливане или листно. Капачката на бутилката се използва за дозиране.

1/2 капачка трябва да се разтвори в 1 литър вода.

Формулата на тези течни торове за бонсаи е създадена да задоволи потребностите на всякакви видове дръвчета бонсаи. Този препарат се цени високо при отглеждане на бонзаи от различни видове бор, кедър, тис, смърч, ела, различни видове широколистни – дъб, шестил, бук, клен, платан и др. Ако отглеждате качествени тревни смески цени се да ги торите с торове за райграс.

Разфасовка – 500 мл

Тегло на продукта – 670 гр.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *