Сортови семена на дини Романза F1 (Romanza F1) – цени се от производителите!

Още едни сортови семена на дини – Романза F1 (Romanza F1) към своя каталог от качествени семена на плодове и зеленчуци. Засейте семената на дините Романза F1 на всяка цена, ако търсите високодобивни ранни хибриди и ще останете наистина впечатлени от качеството на плодовете.

Този сорт дини се цени от повечето производители, заради перфектния вкус и отличен търговски вид. Динята Романза F1 имат висока производителност и добра съхраняемост както са доказани семена на домати Ръгби F1.

Супер ранните дини могат да бъдат отглеждани под полиетилен (в тунели и оранжерии) или на открито. Този ценен хибрид диня притежава уникална комбинация от висок генеративен потенциал (изключителен завръз – всяко растение има потенциала да ражда по много плодове) и също така кратка вегетация – 68 – 70 дни.

Понеже е ранозрял, с добър търговски вид и изключителни добиви, сортът диня Романза F1 (Romanza F1) се цени все повече и от българските земеделци и търговци на едро и дребно със семена на домати вносни, вносители и фирми, които се занимават с износ на диня. Растението е мощно и устойчиво на антракноза.

Сеитбена норма За площ от един декар са необходими около 200 – 300 грама семена на дини Романза F1 (Romanza F1). Минималната температура на почвата за поникване на семената на дините е 15ᵒС. В един декар обикновено се отглеждат по 600 – 800 броя растения.
Време на засяване за разсад
Разсад на дини Романза F1 (Romanza F1) е добре да приготвите още от 25 януари, най – късно до 25 април.

Ако не разполагате с полиетиленови тунели, а сте решили да използвате метода на директната сеитба, сроковете са 15 април – 25 май. Сортови семена на дини Романза F1 се сеят на дълбочина не повече от 3-5 см.

Време за засаждане на разсада

Разстояние едно от друго Разсада приготвен от семената на Дини Романза F1 се разсажда или едноредово или двуредово. Съответно, ако използвате двуредовата схема на разсаждане на всяка цена спазвайте разстоянията 200 / 80 Х 50 см. Това са около 800 – 1000 корена дини в един декар. При едноредово разсаждане можете да използвате схемите: 200/80 см или 150/100 см и ще имате между 550 – 660 растения в един декар обработваема площ.

Период на плодоносене Вегетационният срок на дините е 68 – 70 дни. На всяка цена дините трябва да бъдат събирани рано сутрин, преди да ги е напекло слънцето и добър ориентир за тяхното узряване е засъхналото мустаче при дръжката.

Вид отглеждане Семената на дини Романза F1 (Romanza F1) се сеят за супер ранно производство. Могат да бъдат отглеждани под полиетилен или на открито. При супер ранното производство е добре да се направи предварително разсад от семената. Могат да бъдат използвани и чрез директна сеитба при средно ранно производство.
Добив –

Плодове От семената на дини Романза F1 очаквайте да получите висок добив от дини със средно тегло от по 6 – 9 кг. Тяхната кора е много тънка. Кръглата диня Романза F1
има ярка, червена, хрупкава консистенция, която е и много сладка, заради високото съдържание на захари. За всеки от Вас, който цени дините с малки семки и ги предпочита, искаме да Ви зарадваме с новината, че сорт Романза F1 (Romanza F1) е точно такъв. Семената на тези вкусни дини са изключително малки по размер и малко на брой.
Брой семена в 1 грам –

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в една опаковка – 1000 бр. семена.

Тегло на продукта – 0,010 кг (10,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена от диня Романза F1 (тип кримсон суит) има срок на годност на семената и процент на тяхната кълняемост.

Благодаря на производител на паркинг елементи пластмасови

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *