Семена на едроцветна Годеция микс – Godetia grandiflora

GardenBg com има удоволствието да Ви представи едно изключително красиво цвете известно със своя атрактивен цвят – семена на едроцветна Годеция (позната още с латинско име Godetia grandiflora).

Годецията е била доста популярна в градинарските среди до преди няколко години. Незнайно защо рязко губи популярност, но за щастие напоследък отново се завръща като интересен акцент в градината или за терасата както са и супер готините домати ръгби розови семена онлайн.

Характерно за тези цветя е именно изключително атрактивния цъфтеж, който продължава от юли чак до октомври (Годецията издържа успешно на температури до – 3 градуса, което значително увеличава периода през, който ще се радвате на цветовете). Цвета е силно кичест и сякаш е направен от дизайнерски аранжирана луксозна хартия. Листата са прости и продълговати.

Този микс от семена на едроцветна Годеция се състои от едногодишни видове, които предпочитат слънчевите места. На височина достигат от 20 см до 50 см, като при по-издължените клонки се препоръчва да предвидите опора, особено ако са на открито място в градината или са на открити тераси, където има силно течение.

Годецията не е претенциозен вид цвете (за разлика от всички нови сортове домати семена), тя се нуждае от добре дрениран почва (подходящи са песъкливи почви, универсална почва за цветя с добавка малко пясък или почви за бонсаи), слънчево място (издържа успешно и частично засенчване).

За нетърпеливите ще кажем, че ако осигурите оптимални условия на вашата Годеция тя може да разцъфти още в края на втория месец след засяването на семената.

За по-обилен и непрекъснат цъфтеж се препоръчва редовно подхранване с торове за цъфтящи растения и редовно отстраняване на прецъфтелите цветове.

Цвят От семената ще разцъфтят цветя с червени, розови, оранжеви и цикламени цветчета.
Височина Тези сортове на Годецията достига височина от 20 см до 50 см
Период на цъфтеж Цъфтежът е много обилен и продължителен от юли чак до октомври.
Изискване към светлина Тези цветя предпочитат слънчеви места, но могат да издържат без проблем и частично засенчване.
Почва Предпочита добре оцедлива леко кисела почва, богата на хранителни вещества.
Зимоустойчивост Годецията не е устойчива за климата в България.
Дълговечност Семената в микса са съставени от едногодишни видове.

Място на растението Годецията отглеждайте на открито. Успешно се развива в градината и двора, както и на терасата в подходящи саксии и сандъчета.
Време на засяване Подходящо време за засяване на семената е март – април.
Дълбочина на засяване Покрийте семенцата с фин слой почва и притъпчете добре.
Разстояние едно от друго Осигурете около 25 см разстояние на отделните растения.
Време за покълване Семена от Годеция покълват за около две седмици.
Поливане Поливайте редовно вашите Годеции без да ги преовлажнявате.
Торене Подхранвайте с торове за цветя.

Годецията е едно страхотно цвете, което може да добави акцент във вашия алпинеум, лятна цветна леха, или балконска аранжировка. Често се цени при озеленяване и изграждане на пищни цъфтящи аранжировки в представителни части на хотели, голф и спа комплекси, къщи за гости, малки семейни хотели и частни дипломатически резиденции.

Годецията се използва още за озеленяване на тераси и балкони, покривни градини, цветни партери, озеленяване на паркове и градини с луксозни тревни смески др.

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в един грам – 1800 бр.

Семена в една опаковка – около 900 бр. семена

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена от Годеция (Godetia grandiflora) има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страната, от която произхождат.

Благодаря на нашия добър производител на пластмасови паркинг елементи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *