Семена на домати – ранен сорт за пролетно, есенно и зимно производство

Разфасовка / брой семена: Професионални семена на домати се предлагат в опаковки от 500 бр. семена и 5 гр. (около 1500 – 1950 бр. семена).
Норма за сеитба: 15 – 20 грама семена или около 3000 семена на един декар.
Реколта: –

Период на сеитба: –

Период на разсаждане: Пикират се след месец на втори същински лист. Разсаждането се прави след 60 до 75 дена след сеитбата.
Схема на отглеждане: 80 см между реда и 40 см между растенията. Препоръчва се колово, едностъблено отглеждане на сорта на 4 китки в оранжерии (отопляеми и неотопляеми).
Вегетация: -.

Характеристики на плода: Домати  имат плоско кръгла форма. Не се наблюдава зелен пръстен по леко оребрената им повърхност. Едрината им е 200 – 240 гр. Изключително добра устойчивост на съхранение и транспортиране. имат и интензивно червен цвят и страхотни вкусови качества (сладък вкус и добре балансиран аромат).

Последните години в нашето зеленчукопроизводство навлезнаха чуждите сортове домати, от които се открояват именно холандските. В нашия онлайн магазин вече може да намерите холандски семена за домати  – много ранен и едроплоден сорт домати с отлични вкусови качества.

Сортът е изключително популярен, поради отличната си комбинация от раннозрелост, голямата устойчивост на болести и едри, сочни плодове. Това е истински непретенциозен сорт, който спокойно може да гледате дори през най-мрачните и зимни периоди, защото тогава не само успява да запази плодовете си, но и продължава да плододава. Вашият отличен избор за есенно и за зимно – ранно отопляемо и неотопляемо производство.

От семена на ранни домати ще израснат растения с открит хабитус и с много добро залагане на цветовете. Доматите имат плоско кръгла форма, повърхността им е леко оребрена и нямат зелен пръстен, което ще зарадва всички вас – любители на интензивно червените домати. С тегло от 200 до 240 грама, този сорт домати имат твърда и голяма устойчивост при транспортиране и съхранение.

От сортовите семена на домати очаквайте да поникнат индетерминантни растения. Типично за него, за разлика от детерминантния сорт, е че за отглеждането му ще Ви е необходима опорна конструкция, а за по-добри резултати – се извършва прекършване на върха най-късно до края на май, като се оставят над последното съцветие два листа.

Характеризира се с къс вегетационен период, една от причините сортът да е подходящ за производство във всички видове култивационни съоръжения. Както за кратко реколтиране до 4 китки (препоръчва се този тип отглеждане за ранните домати), така и за дълго производство.

Въпреки непретенциозността си, има някои малки особености, на които може да обърнете внимание при отглеждането му. Все пак, всички от Вас биха искали да получат най-добрия резултат, а именно едри и апетитни плодове.

При стандартното отглеждане на домати, може да се получи напукване или деформиране на плодовете. Ще Ви изброим най-честите причини за появата на тези неприятни резултати при доматите. По този начин се надяваме да Ви помогнем да получите отлични добиви първокласно качество холандски домати. Главните причини са твърде ниската температура и недостатъчната светлина, когато растението започва да образува плодовете си. Освен тях, други може да са интензивният вегетативен растеж и твърде ранното развитие на плодовете.

Препоръчва се да стимулирате генеративния растеж – обезлистване и с балансирано минерално торене. Хубаво е да се избягват твърде ниските температури – под 12 градуса по Целзий. Освен това е необходимо и да внасяте минерални торове, които са добре балансирани и с включени микроелементи. За най-голяма точност при определяното на вида и количеството торове, които трябва да използвате, е добре да направите предварителен почвен анализ.

Този сорт домати е отличен избор и поради устойчивостта си към повечето познати болести – Мозайка (ToMV), Листна плесен (Ff), Вертицилиум (Va), Вертицилийно увяхване (Vd), Фузарийно увяхване (Fol), Бронзовост (TSWV) и Нематода (Ma\Mi\Mj).

Поради многобройните си плюсове, като раннозрелостта, голямата устойчивост и високата добивност, червените домати са страхотен избор за всеки дом. Като добавим и големите едри плодове, които раждат растенията и отличният вкус, който притежават – те са задължителни за всяка трапеза.

Холандските семена за домати са производство на световноизвестната и призната фирма. Известна със своите иновации и сортове, които предлагат отличителни предимства и добавят истинска стойност. Сортове, които предлагат надеждност, качество и уникален вкус. Бон Апети и внимавайте ако сте производител на паркинг елементи.

One Reply to “Семена на домати – ранен сорт за пролетно, есенно и зимно производство”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *